SAM

System Access Manager

Jogosultságkezelő rendszer

Kulcs a biztonsághoz

A SAM a következő lehetőségeket kínálja vállalata számára:

SAM_tulajd1

Központosított és egységes jogosultságkezelés

A SAM jogosultságkezelő (IDM) rendszer nyilvántartja a vállalati jogosultságokat, biztosítja ezek gyors, egyszerű igénylését és naplózza módosításaikat. Mindezt a jogok és jogosultak központi tárolásával, az igénylési folyamat irányításával és digitalizálásával éri el.

A jogosultság változtatási igényeket szerepkör alapú hozzáférés kontrollal (Role Based Access Control) egységesen kezeli.

Jogosultságmenedzsment jól szervezett, átlátható folyamatokkal

Az igénylés – engedélyezés – teljesítés háromfázisú jogosultsági kezelési folyamat révén a SAM rendezett, átlátható folyamatirányítást biztosít részletes státusz követéssel.

A rendszerben tárolt logikus szabályok alapján a jogosultsági folyamat tetszés szerint finoman hangolható. A SAM képes vezérelni akár az egyszerű, manuális kiosztással teljesülő kéréseket, akár a több engedélyezőt igénylő összetett automatizmusokat tartalmazó folyamatokat.

A jogosultsági folyamat gyors és biztonságos lefutását az érintetteknek küldött e-mailekkel támogatja.

SAM_tulajd1
SAM_tulajd1

Naprakész és visszamenőleges adatszolgáltatás

A SAM segítségével bármikor megtudhatja, hogy egy adott személynek most éppen milyen jogosultságai vannak, és fordítva is, hogy egy védett erőforrásokhoz éppen kinek van most hozzáférése. A rendszer tetszőleges múltbeli időpontra is szolgáltatja ezeket az információkat.

A konnektorok használatával a SAM képes a vállalati jogosultságok auditálásának támogatására úgy, hogy a SAM adatbázisában tárolt jogokat összehasonlítja a forrásrendszerekben lévő jogokkal, az eltérésekről pedig riportot generál.

Automatizáltság

A SAM a teljesítő konnektorok révén képes csatlakozni más rendszerekhez (pl. Active Directory, Oracle DB stb.) és végrehajtani a jogosultság módosításokat, jelentősen növelve ezzel az automatizáltságot.

A rendszer automatikus értesítéseket küld az igények státuszairól a feldolgozás során, ily módon rövidül az jogosultság-módosítási folyamatok átfutási ideje.

A SAM sokrétű és rugalmas szabályrendszere képes arra is, hogy kiosztási-, illetve megvonási igények indítson automatikusan.

SAM_tulajd1
SAM_tulajd1

Többfázisú bevezetés és integráltság

A SAM támogatja a quick win bevezetést, vagyis az alapműködés gyors elérhetőségét. Mivel az alapverzió minden szükséges modult és funkciót tartalmaz a induláshoz, így a rendszer gyorsan használatba vehető.

Az alapverzió bevezetése után, a SAM konnektorok használata által – a SAM interfészeivel és moduljaival – magasabb szintre emelhető a jogosultságok kezelése a vállalatnál.

Igény esetén a rendszer egyedileg kialakítható HR interfésze biztosítja a munkatársak és a szervezeti hierarchia folyamatos szinkronját.

A SAM rendszer használatának előnyei a vállalat számára

Biztonság

Az IT security teljes képet kap az összes hozzáférésről, beleértve azokat is, amelyek rejtettek vagy ismeretlenek, ezáltal kiszűrhetők a biztonsági rések és csökkenthetők a kockázatok.

Szabályozottság

A felhasználók szükséges és elégséges jogokkal rendelkeznek a beosztásukhoz és munkakörükhöz tartozó feladataik elvégzéséhez.

Hatékonyság

Az automatizmusok hatékonyabbá teszik a jogosultsági folyamatok lefutását, ezzel gyorsítják az ügymenetet.

Átláthatóság

A SAM a jól követhető igénylési folyamatok által áttekinthetővé teszi a vállalat jogosultságkezelési struktúráját.

Költségcsökkentés

Az automatikus teljesítések csökkentik az adminisztrációra fordított időt, ily módon a SAM IT erőforrásokat szabadít fel.

Digitalizáció

A felhasználói jogosultságok kezelése digitális formában történik, ami a vállalat digitális átalakításának egyik alapja.

További kérdése van?

Írjon nekünk!

Informa Számítástechnikai és Szolgáltató Kft.

Telefon

+36 74 565 669

+36 30 277 36 85

Cím

Székhely:
1092 Budapest, Kinizsi u. 21-25. IV. em.

Telephely:
7200 Dombóvár, Árnyas u. 28.